De Oukoper Molen

De Oukoper Molen is een wipmolen en staat ongeveer een kilometer ten noorden van de dorpskern van Nieuwer Ter Aa. De Molen is rond 1644 gebouwd en is sinds 1971 officieel een rijksmonument.  

Valkenheining

Valkenheining, ook wel geschreven als Valk en Heining, is een buitenplaats in de plek Baambrugge. Het hoofdgebouw van Valkenheining is een belangrijk historisch en architectonisch monument. Vooral het bijbehorende theegebouw springt in het oog dankzij zijn felle kleuren en unieke stijl.

Kasteel Loenersloot

Het kasteel Loenersloot is een goed voorbeeld van Middeleeuwse kasteelarchitectuur en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Het kasteel ligt in een schilderachtige omgeving aan de Vecht, die bekendstaat om zijn mooie landschap en historische buitenhuizen.

Fort Abcoude

Fort Abcoude is een historisch militair fort gelegen in Abcoude. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie die werd aangelegd in de 19e eeuw om het westen van Nederland te beschermen tegen vijandelijke invasies.

Dorpskerk Abcoude

De Dorpskerk in Abcoude, ook wel bekend als de Sint Nicolaaskerk, is een historisch kerkgebouw daterend uit 1491. Het is één van de oudste en meest prominente gebouwen in het dorp en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Regulateurs gebouw

Het Regulateursgebouw in Amsterdam is een historisch bouwwerk dat dienst deed als de centrale regelruimte voor de voormalige elektriciteitscentrale in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De elektriciteitscentrale, die werd geopend in 1953, voorzag Amsterdam van elektriciteit en warmte.

Watertoren van de Zuidergasfabriek

De finish van TRI Amsterdam ligt direct naast de Watertoren van de Zuidergasfabriek. De watertoren aan de Spaklerweg in Amsterdam werd gebouwd in 1911. De 41,5 meter hoge watertoren van de Zuidergasfabriek is in 1910-1911 in helderrode baksteen opgetrokken.

Berlagebrug

De Berlagebrug is het startpunt van jouw loopparcours. De Berlagebrug is een Amsterdamse brug over de Amstel, ontworpen door architect H.P. Berlage. De brug vormt de verbinding tussen de Rivierenbuurt en de Weesperzijde en is aangewezen als rijksmonument.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search