01. Wat is TRI AMSTERDAM?

Op zondag 21 juni staat Park Somerlust aan de Amstel in het teken van de TRI AMSTERDAM. Het is een triathlonfeest in de breedste zin van het woord. Op zondag 21 juni zullen er ongeveer 1500 triatleten, verspreid over meerdere waves, aan de start staan voor de Halve én Olympische afstand van TRI AMSTERDAM.

TRI AMSTERDAM is de ideale kennismaking met de triathlonsport en de meest unieke ervaring voor de ervaren atleet. Dit jaar biedt het evenement de halve aan: een parcours van 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Heb je al eerder aan een triathlon meegedaan, maar nog niet klaar voor het lange werk? Dan is wellicht de Olympische afstandtriathlon de volgende uitdaging! Bij een “OD” triathlon zwem je 1,5 km, fiets je 40 km en sluit je af met 10 km hardlopen.

TRI AMSTERDAM is een officieel NTB (Nederlandse Triathlon Bond) evenement en wordt georganiseerd door de TRI HARD Series.

02. Kan iedereen deelnemen aan TRI AMSTERDAM?

Een goede basisconditie is vereist om TRI AMSTERDAM te volbrengen. We raden aan om goed getraind van start te gaan. Ben je ouder dan 16 jaar dan kan je deelnemen, tot 18 jaar wel met toestemming van een ouder of verzorger. Je hebt alle tijd om het parcours af te leggen, er zijn geen tijdslimieten.

03. Welke afstand is goed voor mij?

Welk onderdeel het beste bij je past hangt vooral af van je conditie en je ervaring. Is het je eerste triathlon? Dan adviseren we te gaan voor de Sprintafstand. Heb je vaker meegedaan aan triathlons, dan is de Olympische afstand ook zeker een mogelijkheid. Maar ook met ervaring kan het interessant zijn om de Sprintafstand bijvoorbeeld verder te perfectioneren.

04. Hoe is de prijs voor TRI AMSTERDAM opgebouwd?

We hanteren diverse prijzen voor de Olympische afstand en Midden afstand deelname aan TRI AMSTERDAM. Deze prijs geldt voor leden van de Nederlandse Triathlon Bond die in het bezit zijn van een eigen Championship Chip. Deelnemers die in het bezit zijn van een groene chip, betalen bij de inschrijving een extra toeslag van €1,50. Voor deelnemers die geen lid zijn van de NTB en geen eigen chip hebben (de chips van vorig jaar / andere evenementen zijn overigens ook in 2019 te gebruiken) is het deelnamebedrag als volgt opgebouwd:

 

Prijs (voorbeeld Olympische afstand)        €85,00
Verzekering            € 8,00 (voor niet NTB-leden)
Chip*                        € 6,00

——————————————– +

Totaal                       € 99,00

 

05. Waar kan ik foto’s vinden?

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor deTri Hard Amsterdam. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.

11. Wanneer krijg ik mijn deelnemerspakket?

Op de wedstrijddag ligt bij de start-/ finishlocatie jouw deelnemerspakket klaar. Je krijgt je startnummer en chip dus niet opgestuurd. Na inschrijving via de website ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Ongeveer anderhalve week voorafgaand aan het evenement ontvang je van ons de deelnemersinformatie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze social media kanalen!

12. Waarom heb ik geen bevestiging van mijn inschrijving ontvangen?

Heb je jezelf ingeschreven, het bedrag voor jouw inschrijving betaald maar geen bevestiging ontvangen per e-mail? Neem dan contact met ons op door een e-mail met een kopie van de overschrijving naar info@trihard.nl te sturen.

13. Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik wel deelnemen?

Ja, ook als u geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) bent, kunt u gewoon deelnemen. De NTB geeft de mogelijkheid om een daglicentie aan te schaffen. U kunt deze bij uw inschrijving, via ons, aanschaffen.

14. Ik heb een aspirant-lidmaatschap van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik met deze licentie deelnemen?

Voor de olympische afstand kun je je inschrijven met een aspirant-lidmaatschap (te herkennen aan een X in het licentienummer) of atletenlicentie (te herkennen aan een A in het licentienummer) van de NTB.

Voor de Halve Afstand volstaat enkel een atletenlicentie.

Als je niet over de juiste licentie beschikt, is het mogelijk om een daglicentie aan te schaffen. Dit kost €10,- voor de Olympische afstand en €31,- voor de Halve afstand. Je regelt dit zelf door bij je inschrijving aan te geven een daglicentie nodig te hebben.

15. Wat zijn de kosten van een daglicentie?

Voor de Olympische Afstand betaalt u € 10 voor een daglicentie.

Voor de Sprint Afstand kost een daglicentie € 8.

16. Kan ik ook deelnemen met een licentie van een andere sportbond?

Ja, u kunt deelnemen aan de Sprint Afstand als u in het bezit bent van een wedstrijdlicentie van de KNZB, KNWU of AtletiekUnie. Om deel te nemen aan een Olympische Afstand en Midden Afstand dient u in het bezit te zijn van een A-licentie van de NTB of kunt u een daglicentie aanschaffen.

17. Ik heb een licentie via een triathlonfederatie uit het buitenland. Kan ik hiermee deelnemen?

Ja, als u een A-licentie van een triathlonfederatie uit het buitenland heeft, kunt u hiermee deelnemen aan deze wedstrijd.

21. Waar laat ik mijn chip?

Je chip zorgt voor de tijdsregistratie en deze maak je vast aan je enkel. Zo heb je er tijdens geen van de drie onderdelen last van.

22. Moet ik mijn fiets op slot zetten?

Nee, dat hoeft niet. Je fiets zet je op de voor jou bestemde plek in de wisselzone. Hier is altijd bewaking van de organisatie aanwezig.

23. Waar laat ik mijn spullen?

Waardevolle spullen kun je laten in de kluisjes die aanwezig zijn op het terrein. We raden je aan om deze niet mee te namen naar de wisselzone. Naar de wisselzone is het belangrijk dat je zo min mogelijk spullen meeneemt. Alleen wat je nodig hebt tijdens de race leg je bij je fiets op de voor jou aangewezen plek. Tip: denk ook na over de volgorde waarin je de spullen neerlegt. Dan ligt alles makkelijk voor het grijpen en hoef je niet te zoeken.

24. Wat is stayeren? En mag het bij TRI AMSTERDAM?

Stayeren is simpelweg achter elkaar fietsen dat degene uit de wind blijft. Dit in elkaars wiel rijden zie vaak bij wielrenevenementen. Bij TRI AMSTERDAM is stayeren niet toegestaan. Ten eerste uit veiligheidsoverwegingen maar ook omdat het doel bij een triathlon is dat je op eigen kracht en niet met behulp van anderen de eindstreep haalt.

25. Hoe kan ik het beste wisselen?

Zorg dat je goed onthoud waar je fiets staat. Om je spullen het makkelijkste te pakken is het verstandig om spullen aan je fiets te hangen (je hoeft niet te bukken), alles aan dezelfde kant te leggen (je hoeft dan niet steeds om je fiets te lopen) en alles in de juiste volgorde te leggen. Neem bij slecht weer ook een tas of een zak mee waar je je spullen in doet, dan worden deze niet nat.

26. Zijn er meer regels waar ik rekening mee moet houden?

Net zoals bij iedere andere sportwedstrijd, zijn er verschillende regels van kracht tijdens een triatlon. De belangrijkste vind je hieronder.

Algemeen

 1. Je startnummer is altijd zichtbaar vanaf het moment dat je je fiets incheckt in de wisselzone. Voor het zwemonderdeel wordt je startnummer met stift op je hand geschreven. Tijdens het fietsen en lopen draag je een papieren startnummer.
 2. In de wisselzone is het dragen van een helm verplicht. Wees altijd alert, ook als jij nog niet of niet meer met je wedstrijd bezig bent: andere atleten kunnen wél aan het racen zijn.
 3. In de wisselzone liggen je spullen alleen op de voor jou bestemde plek. Andere atleten ondervinden geen hinder van jouw spullen.
 4. Houd het evenemententerrein en het parcours schoon. Gooi afval in de prullenbakken op het terrein en deponeer bekertjes en verpakkingen van sportvoeding in de daarvoor bestemde “Trash Zone”. Deze bevindt zich altijd na een verzorgingspost en wordt met bordjes aangeduid.

Zwemmen

 1. Tijdens het zwemmen draag je een badmuts. Deze krijg je van ons. Ook tijdens het inzwemmen dien je je badmuts te dragen.
 2. Zwem zoveel mogelijk rechts.
 3. Voorkom fysiek contact met andere atleten.

Fietsen

 1. Je draagt je startnummer op je rug.
 2. Het dragen van een helm is verplicht.
 3. In de wisselzone mag niet worden gefietst. Op- en afstappen gebeurt op de daarvoor bestemde plek net buiten de wisselzone. Deze plek wordt aangeduid met een op- en afstapstreep.
 4. Tijdens het fietsen rijd je zoveel mogelijk rechts, zodat snellere atleten je links kunnen passeren.
 5. Stayeren is verboden. Je dient met je voorwiel minimaal 12 meter achter het voorwiel van je voorganger te fietsen. Inhalen (links) mag uiteraard wel.

Lopen

 1. Je draagt je startnummer op je buik.
 2. Tijdens het lopen blijf je zoveel mogelijk rechts, zodat snellere atleten je links kunnen passeren.
 3. Afval (drankbekertjes, verpakkingen van sportvoeding, etc.) dient te worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde “Trash Zone”. Deze bevindt zich altijd na een verzorgingspost en wordt met bordjes aangeduid.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle regels die gelden bij een triatlon verwijzen we je door naar de website van de Nationale Triathlon Bond.

27. Wat doe ik met mijn startnummer?

Bij de triathlon draag je je startnummer bij het fietsen op je rug en bij het hardlopen op je borst. Je startnummer draag je het makkelijkste met een startnummerband. Dit is een elastieken band die je om je middel draagt waar het nummer aan kan worden bevestigd. Bij de wissel draai je aan de band en het startnummer zit vanzelf op de juiste plek. Heel makkelijk!

Deze zijn te koop bij een aantal exposanten op het wedstrijdterrein.

28. En waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Het belangrijkste is dat de triathlon een leuke ervaring is. Natuurlijk wil je een goede tijd neerzetten en je goed voelen maar het leuk hebben staat voor ons bovenaan. We wensen je dan ook heel veel plezier!

29. Hoe blijf ik warm na het zwemmen?

Eigenlijk vooral door heel hard te fietsen. Maar natuurlijk kun je ook een kleine handdoek meenemen zodat je je even snel een beetje kunt afdrogen tijdens de onderdelen. Als je een trisuit onder een wetsuit draagt dan droogt deze wel snel op. Het materiaal van een trisuit neemt geen water op zoals katoen, en droogt wel snel.

30. Is er een limiet?

Vanwege de bediening van de bruggen en sluizen, de inzet van personeel en vrijwilligers is er een aantal limieten gesteld. Deze limieten zijn erg ruim genomen, zodat – naar alle waarschijnlijkheid – niemand last van deze limieten gaat hebben. Toch delen we deze limieten graag met u.

Halve afstand:
– Om 9.30 uur dient u uit het water te zijn
– Om 11.45 uur dient u voorbij het 45 kilometer punt te zijn op de fiets
– Om 13.45 uur dient u het fietsonderdeel beëindigd te hebben
– Om 15.00 uur dient u de eerste twee ronden te hebben afgelegd

Olympische afstand:
– Om 11.45 uur dient u uit het water te zijn
– Om 13.45 uur dient u het fietsonderdeel beëindigd te hebben
– Om 15.00 uur dient u de eerste ronde te hebben afgelegd.

31. Moet ik oefenen met wissels?

We adviseren zeker om een keer te oefenen met wissels. Dit kan makkelijk een keertje thuis. Leg al je spullen netjes op de juiste volgorde en oefen een keer met het omkleden. Je hoeft dit niet heel vaak te doen, maar het is wel prettig om het voorafgaand aan het evenement een keer gedaan te hebben.

32. Hoe kan ik het beste trainen?

Een beginnende deelnemer kan zich prima in een periode van acht weken en drie keer per week trainen voorbereiden op een sprintafstand. Per week oefen je elke week een andere discipline. Leuk voor de afwisseling! Op de site van de triathlonbond vind je mooie voorbeelden voor een trainingsschema: https://www.triathlonbond.nl/kenniscentrum/trainingsschemas/ 

33. Moet ik een schema hebben om mij voor te bereiden?

Het is natuurlijk niet verplicht maar het is wel handig om een beetje houvast te hebben. Op de site van de triathlonbond vind je meer informatie: https://www.triathlonbond.nl/kenniscentrum/trainingsschemas/

34. Hoe bereid ik me voor op TRI AMSTERDAM?

Natuurlijk is het verstandig om vooraf te weten of je de af te leggen afstanden, onafhankelijk van elkaar, kunt zwemmen, fietsen en lopen. Is dat (nog) niet het geval, of lukt het maar nét, dan is het misschien een idee om vooraf een paar keer te gaan oefenen. Ook in de triathlonsport geldt: oefening baart kunst.

Nog nooit deelgenomen aan een triathlon? Lees deze folder met alle informatie

35. Ik heb geen racefiets en trisuit, kan ik toch meedoen?

Jazeker! De TRI AMSTERDAM is geschikt voor alle niveau’s;  ook als je niet veel hardloopt, fietst of zwemt maar wel en goede basisconditie hebt, is deze triathlon een unieke uitdaging. Je kan ook op een gewone (of zelfs geleende) fiets meedoen, alle fietsen zijn toegestaan. Zelfs als je geen fiets hebt, kun je meedoen: bij de inschrijving kun je aangeven dat je er één via ons huurt. Voor het zwemmen heb je eigenlijk alleen een zwembroek of badpak nodig en is een zwembrilletje aan te raden. Van ons krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen eventuele kou. Doe je mee aan de Olympische of Halve afstand triathlon? Dan raden we aan om hier wel regelmatig voor te trainen.

36. Moet ik een trisuit kopen?

Nee, een trisuit is handig, maar zeker geen must. Je kunt ook prima snel andere kleding aantrekken tussen de wissels. Wil je toch een trisuit dan kun je die bij diverse triathlonwinkels vinden.

37. Hoe kun je het GPX bestand downloaden?

Het GPX bestand is te vinden op de pagina bij de parcoursinformatie. Je kan het bestand downloaden door met de rechtermuisknop het bestand op te slaan. Vervolgens kun je het bestand openen op de computer.

41. Wat heb ik allemaal nodig voor TRI AMSTERDAM?

Voor het zwemmen heb je eigenlijk alleen een zwembroek of badpak nodig en is een zwembrilletje aan te raden. Van ons krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen evt. kou. Een wetsuit biedt warmte en extra drijfvermogen, maar is voor een korte wedstrijd als TRI AMSTERDAM niet echt noodzakelijk. Een sport(race)fiets is natuurlijk goed voor de snelheid, maar alle fietsen (m.u.v. ligfietsen) zijn toegestaan. En tenslotte de kleding: kies voor gemakkelijk zittende kleding, waar bij voorkeur alle onderdelen in kunnen worden gedaan zonder tussendoor te hoeven verkleden.

42. Welke spullen moet ik allemaal meenemen?

Eigenlijk heb je alleen badkleding, een fiets, een helm en hardloopschoenen nodig om mee te doen met een triathlon. Naast deze essentiële spullen is het ook handig om gebruik te maken van een zwembril, een wetsuit, een trisuit, fietsschoenen en een fietsbril.

43. Moet ik een speciale fiets kopen?

Nee, dat is zeker niet nodig. Je kan ook op een gewone (of zelfs geleende) fiets meedoen, alle fietsen zijn toegestaan. Wil je toch graag meedoen met een racefiets heb je er geen? Deelnemers zonder racefiets kunnen op de dag zelf een racefiets huren. Deze moet je dan van tevoren aanvragen via het inschrijfformulier.

Het is belangrijk dat zowel je startnummer als je enkelnummer overeenkomen met het stuurnummer. Bewaar deze dus goed!

44. Wat voor schoenen moet ik aan?

Bij het zwemmen draag je geen schoenen, voor de start kun je wel op (oude)slippers lopen, dat is vaak wel fijn. Bij het fietsen kun je gebruik maken van echte fietsschoenen die je vastklikt in je fiets, maar ook dit hoeft niet. De enige schoenen die we wel echt aanraden zijn hardloopschoenen. Het is belangrijk dat deze lekker zitten en als je wilt kun je ze ook gebruiken tijdens het fietsen.

45. En een wetsuit? Is deze verplicht?

Als de watertemperatuur heel laag is (onder de 15,9 graden) dan is het verplicht om een wetsuit te dragen. Als het water heel warm is, dan is het zelfs verboden om een wetsuit te dragen. Hou onze social kanalen goed in de gaten. In de week voor de triathlon communiceren we hier nog de laatste temperatuurcheck. Mocht je geen wetsuit hebben, dan kun je deze huren via het inschrijfformulier. Kosten zijn €35,00. Je kunt je gehuurde wetsuit de dag van de triathlon ophalen bij de wetsuitstand.

46. En een badmuts?

Die krijg je van ons. Behalve dat deze handig is en heel mooi staat, zorgt het ook nog voor de nodige warmte. En nog veel belangrijker, deze is ook verplicht zodat de organisatie iedereen goed kan zien in het water.

Ik heb geen mail ontvangen over de annulering. Wat nu?

Het zou kunnen dat onze e-mail in je SPAM-mailbox terecht gekomen is. Als hij daar ook niet te vinden is, kun je ons mailen op info@trihard.nl. Mogelijk hebben we dan namelijk een verkeerd e-mailadres van jou in ons systeem staan.

Ik stond ingeschreven voor meerdere wedstrijden. Waar heb ik recht op?

Voor iedere wedstrijd waarvoor je ingeschreven stond, heb je recht op één van de compensatie-opties. Je ontvangt van iedere wedstrijd een aparte e-mail, met een link naar het formulier waarin jij jouw keuze kunt aangeven. Zorg dat je voor iedere wedstrijd de juiste link (dus de juiste e-mail) gebruikt om dit formulier te openen.

Kan ik mijn startbewijs doorschuiven naar volgend jaar?

Het automatisch doorschuiven van je inschrijving naar de 2021 editie van TRI AMSTERDAM is helaas niet mogelijk.

Wél bieden we onder andere de optie om een voucher t.w.v. 70% van je netto betaalde inschrijfgeld te ontvangen voor een wedstrijd in 2021. Met het netto inschrijfgeld bedoelen we de inschrijfkosten voor TRI AMSTERDAM 2020 exclusief chiphuur en eventuele daglicentie of andere extra producten. 70% van dat bedrag is de korting die je voor 2021 krijgt.

Dat betekent echter niet dat je de overige kosten niet vergoed krijgt. Bij keuze voor opties 1 of 2 (zie hieronder) worden alle producten automatisch doorgeschoven naar je nieuwe inschrijving. Voor optie 3 vragen we je ons te mailen, zodra je je voucher hebt gebruikt om je voor een wedstrijd in 2021 in te schrijven. Wij voegen dan handmatig alle producten aan je inschrijving toe.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden na de annulering van TRI AMSTERDAM:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 70% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
TRI AMSTERDAM deelnemers die deze optie kiezen, ontvangen een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 70% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld voor TRI AMSTERDAM 2020, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Krijg ik (een deel van) mijn inschrijfgeld terug?

Een directe restitutie van je inschrijfgeld is helaas niet mogelijk. Ook wij zien in verschillende media discussies over consumentenrecht omtrent restitutie van tickets. Het is echter van belang om hierin onderscheid te maken tussen deelnemers en toeschouwers van sportwedstrijden. In de verklaring van NOC*NSF over dit onderwerp wordt kort beschreven dat er andere rechten gelden voor deelnemers.

Hoewel wij het liefst alle atleten (gedeeltelijk) zouden terugbetalen, zijn wij niet financieel draagkrachtig genoeg om deze optie te kunnen bieden.

De volgende vormen van compensatie zijn wél mogelijk:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 70% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
TRI AMSTERDAM deelnemers die voor deze optie kiezen, ontvangen een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 70% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld voor TRI AMSTERDAM, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Mag ik mijn startbewijs omruilen voor een startbewijs bij een andere TRI HARD wedstrijd?

Ja, je kunt jouw inschrijving kosteloos doorschuiven naar één van onderstaande wedstrijden.

1. OD of Sprint TRI OUDERKERK: zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Sprint TRI BOSBAAN: zaterdag 26 en zondag 27 september
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

 

Naast deze mogelijkheid, heb je ook nog onderstaande opties:

3. Voucher ter waarde van 70% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
TRI AMSTERDAM deelnemers die deze optie kiezen, ontvangen een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 70% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld voor TRI AMSTERDAM 2020, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Tot wanneer kan ik mijn keuze doorgeven?

Wij begrijpen uiteraard dat het voor velen niet direct mogelijk is om een keuze te maken. Neem daarom je tijd!

Het is tot en met 30 april (23:59 uur) mogelijk om je keuze door te geven via het formulier in de mail.

Waarom zou ik afzien van mijn compensatie?

Hoewel we het liefst alle atleten volledig zouden compenseren en alle inschrijfkosten zouden willen terugstorten, is de realiteit dat we alle zeilen moeten bijzetten om het jaar door te komen en volgend jaar opnieuw wedstrijden te kunnen organiseren.

Hoe zit dat?
Wij werken met een klein team het hele jaar door aan de organisatie van de TRI HARD wedstrijden. Dat betekent dat we maandelijks enkele vaste kostenposten hebben die, ongeacht de hoeveelheid wedstrijden die we organiseren, betaald moeten worden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de maandelijkse personeelskosten en de huur van ons magazijn en kantoor. Normaal gesproken worden deze kosten gedekt door de inkomsten die we vergaren uit inschrijvingen van deelnemers en uit de partnerschappen die wij aangaan met bedrijven die hun merk aan ons willen verbinden. Deze inkomsten liggen nu al sinds begin maart volledig stil, terwijl de vaste kosten het hele jaar door zullen lopen.

Iedere deelnemer die ervoor kiest zijn inschrijfkosten niet te laten compenseren, helpt ons dus de kosten te beperken en maakt het mede mogelijk dat wij in de toekomst weer mooie evenementen kunnen neerzetten. Als dank bieden wij iedereen die hiervoor kiest een exclusieve triathlonhoodie t.w.v. €44,95 aan.

Wat betekent de annulering voor de TRI HARD competitie?

In 2020 zal er helaas geen TRI HARD Competitie plaatsvinden. Hiervoor zullen er simpelweg te weinig wedstrijden zijn waarin punten verdiend kunnen worden.

Wat gebeurt er met de TRI HARD Clinics en Trainingen?

Net als alle wedstrijden, worden alle clinics en trainingen van TRI HARD tot 1 augustus geannuleerd. Iedereen die zich reeds voor één of meer van deze clinics of trainingen had aangemeld, ontvangt hier persoonlijk bericht over.

De trainingen in voorbereiding op TRI OUDERKERK (10 augustus) en TRI BOSBAAN (6 september) gaan vooralsnog door. Daarnaast onderzoeken onze trainers de mogelijkheid om een extra training aan te bieden, als het aantal aanmeldingen hierom vraagt.

Wat gebeurt er met het geld dat jullie reeds hebben ontvangen?

Het geld dat wij uit inschrijvingen hebben ontvangen, hebben wij gebruikt voor het bekostigen van ons personeel, de huur van ons kantoor en magazijn, de aanvraag van vergunningen, de aanschaf van artikelen met een lange levertijd en de promotie van onze wedstrijden.

Natuurlijk zijn er ook kosten die door de annulering van onze wedstrijd wegvallen. Hier staat echter het wegvallen van de nodige sponsor- en inschrijfopbrengsten tegenover. De inkomsten blijven sinds maart immers volledig uit, terwijl de bovengenoemde vaste kosten doorlopen.

Welke compensatie kan ik verwachten?

We bieden alle ingeschreven atleten één van de volgende mogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 70% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
TRI AMSTERDAM deelnemers die voor deze optie kiezen, ontvangen een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 70% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld voor TRI AMSTERDAM 2020, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Welke TRI HARD wedstrijden zijn (tot nu toe) geannuleerd?

De volgende wedstrijden zullen in 2020 niet plaatsvinden:

17 mei – TRI HLMRMEER

6 juni – TRI NIJMEGEN

14 juni – TRI GP ZANDVOORT

21 juni – TRI AMSTERDAM

11 en 12 juli – TRI ROTTERDAM

 

De TRI HARD kalender bestaat nog uit de volgende wedstrijden:

22 en 23 augustus – TRI OUDERKERK (OD en Sprint)

26 en 27 september – TRI BOSBAAN (Sprint)

Worden chiphuur, daglicentie en andere extra producten vergoed?

Ja, zeker! Als je kiest voor compensatie-optie 1, 2 of 3 krijg je deze producten vergoed.

 

Bij keuze voor compensatie-optie 1 en 2 worden alle producten automatisch doorgeschoven. Bij optie 3 kun je bij registratie aangeven hier al voor betaald te hebben. Hoe dit er precies uit gaat zien, maken we later bekend.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 70% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 70% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search